با سلام
سال مالی شرکت ما در سال 1399 از 7 فروردین تا 6 فروردین سال بعد بودهاست. مدت زمان برای ارسال اظهارنامه 4 ماه پس از پایان سال مالی میباشد. پس قاعدتاً برای تسلیم اظهارنامهی عملکرد 1399 تا 7 مرداد 1400 فرصت داشتیم. در تیر ماه 1400 در اخبار اعلام شد که مهلت تسلیم اظهارنامه یک ماه تمدید شده است و این مهلت تا پایان مرداد است. ما بعد از هفتم مرداد (که مهلت اولیه بود) و قبل از پایان مرداد ماه اظهارنامه را فرستادیم.
در گزارش هفتاد و هفتمین جلسهی ستاد ملی مبارزه با کورونا که در تاریخ 26 تیر 1400 برگزار شده است، در قسمت مصوبات بند 4 ذکر شده است که:
«موعدهای مقرر در موارد 57، 80، 110، 116 و 126 قانون مالیاتهای مستقیم که مهلت انقضای تسلیم اظهارنامه مالیاتی و سررسید پرداخت مالیات آنها تا تاریخ 1400/4/31 میباشد به مدت یک ماه تمدید میگردد. کلیه احکام قانونی مرتبط، بر این تمدید مترتب میباشد. همچنین کلیه مهلتهای رسیدگی سنوات قبل که انقضای آنها از تاریخ 1400/4/31 لغایت 1400/6/31 میباشد به مدت یک ماه تمدید میگردد.»
بر اساس همین مصوبه بخشنامهای از طرف دولت خطاب به امور مالیاتی شهر و استان تهران و ادارات کل امور مالیاتی صادر میشود که اعلام میدارد:
«موعدهای مقرر در مواد 116،110،80،57 و 126 قانون مالیاتهای مستقیم که مهلت انقضای تسلیم اظهارنامه مالیاتی و سررسید پرداخت مالیات آنها تا تاریخ 1400/4/31 می باشد به مدت یک ماه تمدید می گردد. کلیه احکام قانونی مرتبط، بر این تمدید مترتب می باشد. همچنین کلیه مهلت های رسیدگی سنوات قبل که انقضای آنها از تاریخ 1400/4/31 لغایت 1400/6/31 می باشد به مدت یک ماه تمدید می گردد.»-
حالا ادارهی مالیات مدعی است که چون در بخشنامه آمده که این تمدید فقط مشمول حال افرادی است که مهلت تسلیم اظهارنامهی آنها تا 31 تیر بوده است پس شامل حال شما نمیشود (چون مهلت ما تا 7 مرداد بوده است) و اظهارنامهی ما به عنوان اظهارنامهی «خارج از موعد» بررسی میگردد.
1- آیا این ادعا صحیح است که بخشنامهی دولت شامل حال ما نمیشود؟
همچنین ادارهی مالیات مدعی است که چون اظهارنامه «خارج از موعد» است، نمیتوانیم هزینههای شما را قبول کنیم و شما باید بر اساس ضریبی از درآمد خود مشمول جریمه شوید.
2- روند رسیدگی به اظهارنامههای «خارج از موعد» چگونه است و آیا طبق ادعای ممیز مالیاتی هزینههای اعلام شده در این گونه اظهارنامهها غیرقابل قبول است و بر اساس ضرایب مشمول جریمه میشوند؟
3- جدول این ضرایب مذکور در چه سایتی موجود است؟ (در صورت امکان لینکی از آن ارائه دهید).
4- آیا میتوانیم به این تصمیم ادارهی مالیات اعتراض کنیم؟
با کمال تشکر از پاسخهای واقعا کامل شما
آیا این ادعا صحیح است که بخشنامهی دولت شامل حال ما نمیشود؟
اداعای سازمان امور مالیاتی در این خصوص صحیح می باشد .
همان طور که حضرت عای در سطور فوق اشاره فرمودید تمدید مهلا در خصوص اشخاصی بوده که انقضای مهلت ایشان تا پایان تیر ماه بوده و با توجه بر این متاسفانه این بخشنامه مشمول حال شما نمی شود
روند رسیدگی به اظهارنامههای «خارج از موعد» چگونه است و آیا طبق ادعای ممیز مالیاتی هزینههای اعلام شده در این گونه اظهارنامهها غیرقابل قبول است و بر اساس ضرایب مشمول جریمه میشوند؟
در این حالت علاوه بر جریمه 30 درصدی تاخیر در ارائه اظهارنامه ، سازمان امور مالیاتی این حق را دارد که مالیات شما را از طریق علل الراس رسیدگی کند .
در این حالت دو اتفاق برای شما ممکن می باشد .
اول اینکه ممیز میزان درآمد شما را مطابق اظهارنامه ارسالی بپذیرد و درآمد مشمول مالیات را مطابق ضرایب مالیاتی مشخص نماید .
دوم اینکه ممیز حتی درآ»د شما را نیز نپذیرد و درآمد را با توجه به قراین مالیاتی مشخص نموده و سپس با استفاده از ضرایب مالیاتی درآمد مشمول مالیات را مشخص نماید .
بدیهی ست که در هر دو حالت درآ»د مشمول مالیات با نرخ 25 درصد مالیات متعلقه را مشخص خواهد کرد .
ماده ۱۹۳ قانون مالیات های مستقیم
نسبت به مؤدیانی که به موجب این قانون و مقررات مربوط به آن مکلف بـه نگهـداری دفـاتر قـانونی هستند درصورت عدم تسلیم ترازنامه و حساب سود و زیان یا عدم ارائه دفاتر مشمول جریمه ای معـادل بیسـت درصـد (۲۰%) مالیات برای هریک از موارد مذکور خواهند بود.
تبصره- عدم تسلیم اظهارنامه و ترازنامه و حساب سود و زیان در دوره معافیت موجب عدم استفاده از معافیت مقرر در سال مربوط خواهد شد.
جدول این ضرایب مذکور در چه سایتی موجود است؟
ضرایب تا سال 97 در دسترس می باشد و برای سال های 98 و 99 در دسترس مودیان مالیاتی قرار نگرفته و مجدد ضرایب سال 1400 در دسترس می باشد .
برای دانلود این ضرایب از لینک های ذیل استفاده فرمایید :
ضرایب درامد مشمول مالیات سال 1397
ضرایب درامد مشمول مالیات سال 1400 قسمت اول
ضرایب درامد مشمول مالیات سال 1400 قسمت دوم
ضرایب درامد مشمول مالیات سال 1400 قسمت سوم
آیا میتوانیم به این تصمیم ادارهی مالیات اعتراض کنیم؟
به طور قطع امکان اعتراض به نظر سازمان امور مالیاتی را خواهید داشت و با اشاره به شرایط خاص پیش آمده به خاطر کرونا و حاد بودن شرایط درخواست رسیدگی به اظهارنامه مالیاتی و در زمان مقرر بودن آن را داشته باشید .
بعد از رای اعلام شده ممیز ظرف یک ماه امکان اعتراض در هیات حل اختلاف مالیاتی بدوی و بعد از آن ظرف بیست روز امکان اعتراض در هیات حل اختلتف مالیاتی تجدید نظر را خواهید داشت .
آرای هیات حل اختلتف مالیاتی تجدید نظر قطعی بوده ولی همچنان ظرف سی روز قابل اعتراض در شورای عالی مالیاتی و یا هیات موضوع ماده 251 مکرر می باشد .
دست آخر نیز دیوان عدالت اداری آخرین مرجع برای اعتراض می باشد .