شرکت تضامنی شرکتی است که تحت اسم مخصوصی برای امور تجارتی بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل میشود و اگر دارایی شرکت برای تسویه تمام بدهی های شرکت کافی نباشد هر یک از شرکا مسئول پرداخت تمام بدهی هستند.
در صورتی که نام برخی مالکان شرکت در نام شرکت آمده باشد، شرکت تضامنی محسوب میشود.
طبق ماده ۱۱۸ قانون تجارت ایران، شرکت تضامنی وقتی تشکیل میشود که تمام سرمایه نقدی تأدیه وسهم الشر که غیر نقدی نیز تقویم (قیمت گذاری) و تسلیم شده باشد. هرچند که در قانون تجارت حداقلی برای سرمایه این گونه شرکتها پیشبینی نشده اما عرفاً حداقل میزان سرمایه یک میلیون ریال است و همانند شرکت با مسئولیت محدود در اختیار مدیر یا مدیران شرکت قرار میگیرد و اقرار کتبی آنها مبنی بر دریافت سرمایه شرکت برای ارائه به مرجع ثبت شرکتها کافی است.
یکی از مطالبی که زیاد در مورد شرکت تضامنی مطرح میشود این است که چرا افراد باید این نوع شرکت را برای ثبت و فعالیت تجاری انتخاب کنند. زیرا هنگامی که بدهی برای شرکت به وجود بیاید، تنها شریک ضامن مسئول پرداخت بدهی است.
دلیل انتخاب این نوع از شرکتها بیشتر برای جلب اعتماد مشتریان است. زیرا مشتریان میدانند در صورت ایجاد مشکل فقط با یک یا چند شخص حقیقی روبه رو هستند و نه با کل شرکت از همین رو میتوانند راحت بدهی خود را پاس کنند. از همین رو بیشتر صرافیها و تجارتهایی از این دست علاقه دارند شرکت خود را به صورت تضامنی به ثبت برسانند.