1

سلام

مالیات آخرین دوره عملیات شرکت‌های منحل طبق ماده ۱۱۵ ق.م.م بر مبنای ارزش دارایی شخص حقوقی است و طبق تبصره‌ی یک همین ماده، اگر دارایی فروش رفته باشد، ارزش دارایی بر اساس بهای فروش است و آنچه فروش نرفته بر اساس بهای روز انحلال است. ما در حال انحلال شرکتی با مسئولیت محدود هستیم.

(۱) آیا منظور از دارایی فروش رفته در تبصره‌ی یک ماده ۱۱۵ ق.م.م، دارایی است که در آخرین دوره‌ی عملیات فروش رفته است؟

(۲) آیا در فرم صورت دارایی و بدهی موضوع ماده ۱۱۴ ق.م.م باید دارایی‌هایی که در آخرین دوره‌ی عملیات فروش رفته را نیز قید کنیم؟ یا فقط دارایی‌های فروش نرفته را؟

دارایی‌های شرکت چندین سال قبل خریداری شده و به دلیل تورم، قیمت کنونی آن‌ها در بازار خیلی بیشتر از قیمت زمان خریدشان هست. ضمناً دارایی‌ها شامل کاغذ خام و ماشین‌آلات صحافی و مقداری لوازم اداری مانند لپ‌تاپ است.

(۳) اداره‌ی مالیات برای دارایی فروش نرفته، در عمل چگونه بهای روز را محاسبه می‌کند؟ آیا جدول یا ضرایب خاصی دارد و بر اساس زمان خرید و قیمت اولیه حساب می‌کند یا از بازار استعلام قیمت می‌کند؟

(۴) برای کاهش مالیات اگر در آخرین دوره‌ی عملیات هر دارایی که باقیمانده را به خود شرکا با قیمت پایین‌تر از قیمت واقعی بازار (مثلاً ۵۰ درصد پایین‌تر) بفروشیم، آیا این قیمت موردقبول اداره‌ی مالیات قرار می‌گیرد؟ آیا نیاز به وجود استعلام قیمت در مدارکمان هست؟

(۵) در صورت فروش دارایی‌های باقیمانده به شرکا قبل از اعلام انحلال، آیا لازم است که پول آن توسط شرکا به حساب شرکت واریز شود یا می‌توان شرکا را بدهکار کرد و بعداً در زمان تصفیه‌ی شرکت بدهی شرکا را تعیین تکلیف کرد؟

Edited question