سلام..خداقوت به شما..
بنده قرار هست حسابداری شرکت تولیدی که سهامی خاص است انجام بدم
شرکت درزمینه تولید مواد شیمیایی فعالیت داره و گاهی هم خودشون مواد اولیه تولید میکنن بابت تحریم و به عنوان کارافرین به شرکت های دیگه میفروشن و قصدشون اینه گه دراینده دانش بنیان بشن.
البته برای ثبت حسابداری این شرکت چند مشکل وجود داره
سال ۹۶ شرکت تاسیس شده و فعالیتی کلا نداشته..از سال ۹۷ تقریبا از دی ماه ۹۷ خرید و فروش داشتن
مشکل اول:چونمدیر شرکت دقیق درجریان کارای حسابداری نبودن اصلا نمیدونن که دقیق چقدر بابت هزینه های تاسیس شرکت دادن.و رسید ها نگه نداشتن
مشکل دوم:طبق قانون تاسیس شرکت سهامی خاص و انچه در اساسنامه هست سرمایه حداقل که ۱۰۰۰۰۰۰ ریال کارای ثبت شرکت انجام دادن ولی سرمایه اصلی که وارد شرکت کردن و شروع به کار شده بیشتر از این..و افرادی ک برای شرکت وجود دارن به عنوان سهامدار و منشی و مجمع و غیره صوری هستن عملا کسی پول سرمایه گذاری نکرده اسم روی کاغذ فقط برای ثبت شرکت..سرمایه اصلی مربوط به دونفر:مدیر اصلی شرکت و دوستش که شریکش وفقط این دوتا شرکت اداره میکنن….حالا برای ثبت تاسیس شرکت از جهت سرمایه و تعهد صاحبان سهام نمیدونم دقیق چه اعدادی وارد کنم باتوجه به اینکه مدیر هم نه رسید مبالغ هزینه های تاسیس شرکت نگه نداشته و نمیدونه…
مشکل سوم:دارایی برای اداره شرکت خریداری شده..میز صندلی…اینا رو هم رسیدش نگه نداشته و مبلغ اصلی درذهنشون نیست..ایا براورد کارشناس رسمی دادگستری لازم؟
مشکل چهارم:مدیر شرکت چون نمیدونسته که باید حساب بانکی شرکت جدا از حساب شخصی باشه …ورود پول به حساب شخصی بابت فروش شرکت و یا خرید شرکت از ۴ تا حساب شخصی خودش انجام میداده..هربار از یکی از حسابای بانکی…اینه که برخی حسابا بسته شده ظرف اینیک سال چون دیگه باهاشون کار نکرده ولی بابت خرید و فروش شرکت پول وارد و خارج شده …حالا نمیدونم توی سند افتتاحیه علاوه بر سرمایه اولیه..دارایی اولیه…بانک رو نمیدونم چی بزنم…برای سال ۹۸ حسابش مشخص کرده..مشکلم سند افتتاحیه ۹۷ و بقیه رویداد های ۹۷ که چند تا بانک..
مشکل پنجم:چون دونفر در شرکت بیشتر کار نمیکنن و یه مدیر هست با یه شریکش…وقتی خواسته حقوق شریکش بده باز هم اومده هربار از یه حساب بانکی داده ..ک مشکل ساز شده..
مشکل ششم:درامد مدیر و شریکش از فروش همین کالاهاشون..وقتی درامد از بانک برای خودش برمیدارن ثبتش:جاری شرکا بدهکار/بانک بستانکار؟ که اینممیگم هربار با یه بانکی بوده
مشکل هفتم:مواد اولیه میخرن یه سری فرایند ها انجاممیشه تبدیل میشه به کالای ساخته شده
حالا این وسط چند تا موضوع:
مواد غیر مستقیم ک برای تبدیل استفاده میکنن ناچیز و یادداشت نمیکنن مبلغش
دستمزد مستقیم فقط همونشریکش برای کار روی کالا و گاهی بیشتر خود مدیر روی مواد اولیه کار میکنه…نمیدونم کدومشون برای دستمزد مستقیم لحاظ کن..
سربار:کارگاه تولیدشون ساختمان مجزا نیست…درمحوطه یکباغ اتاقی ساختن و فعالیت میکنن و برق..و اب مشترکاز امتیاز برق و اب باغ استفاده میشه و قبضی جدا ندارن…اینباید تسهیم به متراژ کنم که سهم کارگاه مشخص بشه؟
که درنهایت بتونیم بهای تمام شده دقیق محاسبه بشه؟
مشکل هقتم :آیا لازم کارتی تهیه کنیم که مشخص بشه برای هر فرایند چقدرمواد غیر مستقیم و سربار مصرف شده و دستمزد مستقیم ک مدیر یادداشت کنه؟
مشکل هشتم:برخی مبالغ مدیر بابت شرکت صرف کرده از بانک ها پول خارج شده ولی مدیر نمیدونه بابت چی بوده…نمیدونم این گردش های بانک چه باید بشه…ثبت دفاتر به مشکل برخوردیم
مشکل نهم:برخی خرید ها باهزینه حمل بوده ولی توی فاکتور لحاظ نشده یا دستی پرداخت شده یا بدون رسید ویا از حساب های متفاوت بانکی پرداخت شده..؟؟؟؟
مشکل دهم:روش ارزیابی موجودی کالا کدام روش مناسب تر هست..باتوجه به اینکه مواد اولیه فرایند تولید روش انجاممیشه..وگاهی به شکل مواد روان کننده بتن هست و افزودنی به بتن استفاده میشه…
مشکل یازده:باتوجه به سهامی بودن شرکت و صوری بودنی برخی افراد در ثبت شرکت وفعال بودن دوشریک نحوه تقسیم سود چگونه انتخاب میشه و ثبت آن به چه شکل خواهد بود؟
این مشکلات همه برای سال ۹۷..
جهت سال ۹۸ مدیر مشخص کرده…
تشکر از لطف شما
مشکل اول :
برای سال 96 سند اففتاحیه ای معادل سرمایه ثبتی شرکت صادر کنید و با توجه به صند صادر برای سال 97 سند افناحیه را صادر نماید .
با توجه به اینکه برای هزینه های پرداخت شده برای سال 96 هیچ گونه برآورد و یا اسناد و مدارک وجود ندارد می توانید از ثبت آنه صرف نظر کرده و به ثبت سرمایه بسنده نمایید .
مشکل دوم :
برای ثبت سرمایه با توجه به مبلغ ثبت شده که 1.000.000 ریال می باشد به صورت ذیل عمل می نماییم :
بانک 350.000 ریال بدهکار
تعهد صاحبان سهام 650.000 ریال بدهکار
سرمایه 1.000.000 ریال بستانکار
بدیهی ست که در تمامی شرکت ها مبلغی به عنوان سرمایه شرکت نزد ثبت شرکت ها ثبت می گردد ولی برای امور جاری شرکت به مبالغ بیشتر نیاز می باشد که توسط مدیران تامین می شود این مبالغ که به تدریج توسط شرکا در شرکت سرمایه گذاری می شود تحت عنوان جاری شرکا ثبت می شود .
همچنین اگر در طی عملیات وجوهی توسط سهامداران و شرکا به قصد استفاده شخصی برداشت نیز به بدهکار حساب جاری شرکا منظور می شود .
مشکل سوم :
با توجه به اینکه اسناد و مدارک مثبته در خصوص خرید دارایی ها موجود نمی باشد و شرکت نیز تکالیف قانونی خویش را در این خصوص انجام نداده صرف نظر از ثبت خرید دارایی های به صرف و صلاح شرکت می باشد .
مشکل چهارم :
بنا بر اصل تفکیک شخصیت حساب های بانکی مدیرعامل در زمره حساب های بانکی شرکت نبوده و تحت عنوان جاری شرکا می بایست ثبت گردد .
برای ثبت سند افتتاحیه همانطور که توضیح داده شد بهتر است به ثبت سرمایه اکتفا فرمایید .
مشکل پنجم :
پرداخت حقوق از حساب بانکی مدیرعامل بلامتنع می باشد و با توجه به اینکه هر ماه از یک حساب بانکی پرداخت شده از حساب جاری شرکا استفاده فرمایید .
مشکل ششم :
از آنجا که مبلغ درآمد به حساب شخصی مدیر عامل واریز می شود ثبت درست به شکل زیر می باشد :
جاری شرکا بدهکار
فروش بستانکار
از آنجا که مبلغ به حساب مدیر عامل واریز شده برداشت مبلغ نیازی به ثبت ندارد .
مشکل هفتم :
اگر در مورد هزینه های جزیی فاکتور وجود دارد و مبالغ مشخص هست به حساب سربار منظور نمایید در غیر این صورت از ثبت آن صرف نظر کنید .
حقوق شریک را به عنوان هزینه دستمزد منظور نماید و با توجه به اینکه برای مدیر عامل حقوقی در نظر گرفته نشده نیازی به ثبت ندارد .
تهییه ارتی برای مشخص شدن فرایند تولید به تهییه بهای تمام شده و دقیق تر شدن آن کمک بسزایی می کند .
مشکل هشتم :
مبالغ خارج شده از حساب بانک را با توجه به اینکه نوع هزیه مشخص نبوده در حساب سایر هزینه های بهای تمام شده منظور نمایید ولی با توجه به اینکه اسناد و مدارک مثبه در خصوص آنها وجود ندارد در رسیدگی مالیاتی توسط ممیز برگشت داده خواهد شد .
مشکل نهم :
برای هزینه های حمل فرمی تحت عنوان هزینه های بدون فاکتور طراحی نمایید و بعد از ثبت این هزینه ها به عنوان ضمائم اسناد بایگانی فرمایید .
مشکل دهم :
برای شبت موجودی کالا از روش دایمی و برای محاسبه بهای تمام شده آن از روش میانگین استفتده نمایید .
مشکل یازدهم :
برای تقسیم سود باید به اساسنامه آن توجه کنید و با توجه به شرایط مندرج در آن به تقسیم سود مبادرت فرمایید .
ثبت حسابداری تقسیم سود هم بدین صورت می باشد که در ایتدا می بایست حساب درآمد و هزینه را به حساب سود و زیان سال جاری ببندید .
از سود بدست آمده اندوخته قانونی را کسر و الباقی سود قابل تقسیم می باشد .
در هنگام تقسیم سود نیز سود و زیان سال جاری بدهکار شده و حساب جاری شرکا و یانک با توجه به شرایط بستانکار می شود .