اگر هزینه های ماده ۱۳۷ و ۱۶۵ مربوط به اشخاص حقیقی گروه اول را در دفاتر ثبت نکنیم و در زمان ارسال اظهارنامه از طریق سایت این هزینه ها را در آیتم مربوط به خودشان در سیستم ثبت کنیم و مدارک مربوط به هزینه های این ۲ ماده را در زمان اعلام تحویل اسناد به همراه دیگر اسناد و مدارک و دفاتر به اداره دارایی تحویل بدهیم آیا امکان دارد که این هزینه ها را به دلیل اینکه در دفاتر ثبت نشده از ما پذیرفته نشود؟ ( دلیل این کار از بابت پرسیده شده که چون اگر این هزینه ها در دفاتر بنویسیم دیگر نباید در زمان ارسال اظهارنامه از طریق سایت مجدد این هزینه ها در آیتم مخصوص خودشان وارد کنیم چون در این صورت انگار ۲ بار هزینه اعمال شده)
اگر اظهارنامه خودمان در موعد مقرر ارسال و اسناد و مدارک را هم تحویل دهیم اما دفاتر را تحویل ندیم ، بر اساس تبصره ۱ ماده ۱۴۶ مکرر که شرط اعمال معافیت ( ارائه اظهارنامه، دفاتر و یا اسناد ) دانسته در این صورت معافیت ماده ۱۰۱ برای ما لحاظ نخواهد شد؟
ماده 137 در خصوص هزینه های درمانی مودی بابت خود و خانوداه و ماده 165 در خصوص سوانح و حوادث طبیعی می باشد .
به طور قطع مورد اول نیازی به ثبت در دفاتر ندارد و اظهار آن در اظهارنامه مالیاتی و ارائه اسناد و مدارک ان در هنگام رسیدگی به ممیز کفایت می نماید .
در خصوص ماده 165 خسارات بوجود امده نیاز به ثبت در دفاتر را دارد ولی عدم ثبت آن تاثیری در فرایند مالیاتی شما نداشته و ممیزان سازمان امور مالیاتی به ارائه اسناد و مدارک مثبته بدون توجه به ثبت ان در دفاتر این موارد را می پذیرند .
در صورتی که در گروه اول مالیاتی قرار داشته باشید مکلف به ارائه دفاتر می باشید و در این صورت در صورت عدم ارائه دفاتر معافیت مالیاتی به شما تعلق گرفته ولی جریمه عدم ارائه دفاتر برای شما محاسبه می شود .
توجه داشته باشید مودیان گروه دوم و سوم مالیاتی تکلیفی بابت ارائه دفاتر ندارند .
ماده ۱۳۷ قانون مالیات های مستقیم
هزینه های درمانی پرداختی هر مؤدی بابت معالجه خود یا همسر و اولاد و پدر و مادر و برادر و خـواهر تحت تکفل در یک سال مالیاتی به شرط این که اگر دریافت کننده مؤسسه درمانی یا پزشک مقیم ایران باشد دریافـت وجه را گواهی نماید و چنانچه به تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به علت فقدان امکانات لازم معالجه در خارج از ایران صورت گرفته است پرداخت هزینه مزبور به گواهی مقامات رسمی دولت جمهوری اسلامی ایران در کشور محل معالجه یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسیده باشد، همچنین حق بیمه پرداختی هر شخص حقیقـی به مؤسسات بیمه ایرانی بابت انواع بیمه های عمر و زندگی۲ و بیمه های درمانی از درآمد مشمول مالیـات مـؤدی کسـر می گردد. در مورد معلولان و بیماران خاص و صعب العلاج علاوه بر هزینه های مذکور هزینه مراقبت و توانبخشی آنـان نیـز قابـل کسر از درآمد مشمول مالیات معلول یا بیمار یا شخصی که تکفل او را عهده دار است می باشد.
ماده ۱۶۵ قانون مالیات های مستقیم
در مواردی که بر اثر حوادث و سوانح از قبیل زلزله، سیل، آتشسوزی، بروز آفات و خشک سالی و طوفان و اتفاقات غیرمترقبه دیگر به یک منطقه کشور یا به مؤدی یا مؤدیان خاصـی خسـاراتی وارد گـردد و خسـارت وارده از طریق وزارتخانه ها یا مؤسسات دولتی یا شهرداری ها یاسازمان های بیمه و یا مؤسسات عام المنفعـه جبـران نگـردد وزارت امور اقتصادی و دارایی می تواند معادل خسارت وارده از درآمد مشمول مالیات مؤدی، در آن سال و سنوات بعـد کسـر و نسبت به آن دسته از مؤدیان که بیش از پنجاه درصد (۵۰ %) اموال آنان در اثر حوادث مذکور از بین رفته اسـت و قـادر به پرداخت بدهی های مالیاتی خود نمیباشند با تصویب هیأت وزیران تمام یا قسمتی از بدهی مالیاتی آنها را بخشوده یا تقسیط طولانی نماید. آیین نامه اجرایی این ماده توسط وزارت امور اقتصادی و دارایی تهیه و به تصویب هیأت وزیران خواهد رسید.