من یک شرکتی به تازگی تاسیس کردم در زمینه خدمات الکترونیک از قبیل تعمیر لپ تاپ، نصب ویندوز و شبکه و… که هم مشتری حقیقی داریم و هم شرکتی ( حقوقی ) ، در حال حاضر به یک موردی برخوردیم که بابت خدماتی که ارائه میدیم و فاکتوری ک صادر میکنیم می بایست حق بیمه هم در فاکتور کسر کنیم در این مورد از شما سوالاتی داشتم:
۱- این حق بیمه چه ضرایبی داره برای کارهای خدماتی
۲- دلیل این کسر حق بیمه و پرداخت به سازمان تامین اجتماعی چی هستش ؟
۳- اکثر مشتری ما که اشخاص حقیقی هستند و مبلغی که بابت کار به صورت کامل پرداخت میکنند الان با این وضعیت ما باید این حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنیم یا مشتری باید این کار انجام بده ؟
۴- برای اشخاص حقوقی که ما بهشون خدمات ارائه میدیم این حق بیمه به چه صورت کسر و پرداخت میشه
۵- نحوه ثبت حسابداری و کدینگ مربوط و اینکه تسویه این حق بیمه ها در پایان سال انجام میشه یا باید در سال آینده واریزی صورت بگیره به حساب تامین اجتماعی
این حق بیمه چه ضرایبی داره برای کارهای خدماتی
این حق بیمه موضوع ماده 38 تامین اجتماعی می باشد .
در صورتی که تامین قطعات به عهده شما باشد نرخ حق بیمه 7.8 درصد می باشد و اگر انجام خدمات شامل قطعات نبوده و صرفا اجرت تعمیرات باشد نرخ آن 16.67 درصد می باشد .
دلیل این کسر حق بیمه و پرداخت به سازمان تامین اجتماعی چی هستش ؟
همان طور که اشاره شد این مورد با توجه به موضوع ماده 38 تامین اجتماعی می باشد .
حال در صورتی که شما بابت قرارداد های که مشمول ماده 38 می شوند ردیف پیمان دریافت نمایید و حق بیمه پرسنل را در ردیف پیمان ارسال نمایید این ماده هزینه مضاعفی را برای شما در پی نخواهد داشت .
اکثر مشتری ما که اشخاص حقیقی هستند و مبلغی که بابت کار به صورت کامل پرداخت میکنند الان با این وضعیت ما باید این حق بیمه به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنیم یا مشتری باید این کار انجام بده ؟
کسر حق بیمه موضوع ماده 38 به عهده مشتری شما می باشد .
اول اینکه اشخاص عادی مشمول این ماده نمی باشند و در زمان ارائه خدمات به مشتریان حقوقی شما مشمول ماده 38 خواهید شد .
در این هنگام نیز مشتری می بایست مبلغ حق بیمه را محاسبه و از پرداختی به مشا کسر نماید تا شما مفاصا حساب دریافت نمایید و سپس مشتری مبلغ حق بیمه را به شما عودت دهد .
حال اگر مشتری مبلغ حق بیمه را از شما کسر ننماید شما دیگر تکلیفی بابت ماده 38 تامین اجتماعی بر عهده نداشته و نیاز به دریافت مفاصاحساب ندارید .
برای اشخاص حقوقی که ما بهشون خدمات ارائه میدیم این حق بیمه به چه صورت کسر و پرداخت میشه
کسر حق بیمه به عهده مشتری هست و ایشان باید مبلغ را پرداختی به شما کسر و تا مادامی که مفاصا حساب دریافت کنید نزد خودش نگه دارد .
در صورتی که تامین قطعات به عهده شما باشد نرخ حق بیمه 7.8 درصد می باشد و اگر انجام خدمات شامل قطعات نبوده و صرفا اجرت تعمیرات باشد نرخ آن 16.67 درصد می باشد .
نحوه ثبت حسابداری و کدینگ مربوط و اینکه تسویه این حق بیمه ها در پایان سال انجام میشه یا باید در سال آینده واریزی صورت بگیره به حساب تامین اجتماعی
فرض کنید برای شرکتی خدماتی به مبلغ 10.000.000ریال انجام دلده اید که تهییه قطعات مورد نیاز نیز به عهده شما می باشد .
در این حالت حق بیمه قرارداد 780.000 ریال می باشد .
سند حسابداری به شکل ذیل صادر می گردد .
موجودی نقد و بانک 9.220.000 بدهکار
سپرده بیمه 780.000 بدهکار
درامد حاصل از خدمات 10.000.000 بستانکار
حال هر زمان که مفاصا حساب را از سازمان تامین اجتماعی دریافت نمایید می بایست مبلغ سپرده بیمه را مشتری ازاد نماید که سند آن به شکل زیر صادر می شود .
موجودی نقد و بانک 780.000 بدهکار
سپرده بیمه 780.000 بستانکار
کدینگ حسابداری سپرده بیمه
گروه دارایی جاری
کل دریافتنی های تجاری و غیر تجاری
معین سپرده بیمه