در خصوص واردات کالا ، چند قسم از مالیات وجود دارد که باید در نظر گرفته شود ؟ واردات بلوریجات…
درخصوص واردات کالا دو نوع مالیات وجود دارد :
1- مالیات علی الحساب واردات :
مطابق بخشنامه شماره 191/95/101512 مورخ 1395/06/02 سازمان امور مالیاتی واردات کالا (به استثنا برخی از کالاها ) مشمول پرداخت مالیات علی الحساب به میزان 4 درصد مجموع ارزش کالا و حقوق ورودی متعلقه می باشد .
گندم ، جو، ذرت ، کنجااله سویا، عدس ، نخود ، لوبیا ، لپه ، انواع روغن خام ، انواع گوشت قرمز ، دام زنده سبک و سنگین ، تخم مرغ ، انواع دانه های روغنی ، انواع کاغذ چاپ ، تحریر و روزنامه ، انواع داروهای انسانی و حیوانی از پرداخت این مالیات معاف است
که واردات بلوریجات نیز شامل این مالیات می گردد.
لازم به ذکر است که وارد کنندگان خوش حساب معرفی شده از سوی سازمان امور مالیاتی با ارائه گواهی مفاصا حساب مالیاتی از پرداخت این مالیات معاف میباشد.
2- مالیات بر ارزش افزوده :
مطابق ماده 1 ارزش افزوده وادرات کالا نیز مشمول مالیات بر ارزش افزوده میباشد که میبایست معادل 9 درصد ارزش کالا را به عنوان ارزش افزوده پرداخت کرد.
همچنین علاوه بر مالیات علی الحساب و ارزش افزوده برروی کالاهای وارد شده تعرفه گمرکی نیز اخذ میگردد که اخذ این تعرفه به منظور حمایت از کالای داخلی میباشد .
شرکت های دانش بنیان نیز از مالیات علی الحساب وارادات معاف می باشند .
در این خصوص اطلاعیه ای به شرح ذیل در وب سایت کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت ها و موسسات دانش بنیان قرار دارد :
باسمه تعالی
طبق توافقات صورت گرفته بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و گمرک جمهوری اسلامی ایران تمامی شرکتهای دانشبنیان در صورت ثبتنام در سامانه wms.ir از پرداخت مالیات ۴% علی الحساب بر واردات معاف میباشند.
_________________________________________________________________________________________________________
گمرک جمهوری اسلامی ایران در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی و برای دستیابی به اقتصادی درون زا و برون گرا در تلاش است تا با بهبود فضای کسب و کار و نیز ایجاد تسهیلات ویژه در فضایی تعاملی و به منظور ارائه خدمات بهتر، شرکت های تولیدی و محصولات را با هماهنگی با وزارت صنعت و معدن و تجارت در سامانه ی جامع ” مدیریت کالا ” شناسایی کرده تا بتوان گامی بلند جهت بهبود خدمات ویژه به تولیدی ها برداشت.
برای دستیابی به این مهم می بایست شرکت های تولیدی و دانش بنیان مطابق آموزش ذیل اقدام به ثبت نام در سامانه مدیریت کالا به آدرس wms.ir کنند.
قابل ذکر است فرآیند ثبت نام شرکت های تولیدی از دو مرحله تشکیل شده است که در مرحله اول کلیه شرکت های تولیدی ( اعم از شرکت های تولیدی داخل مناطق آزاد و ویژه و سایر تولیدی ها داخل سرزمین اصلی) نسبت به ثبت اطلاعات کلی اقدام نمایند و در مرحله بعد که بزودی اطلاع رسانی خواهد شد نسبت به تکمیل اطلاعات محصولات تولیدی در سامانه اقدام کنند.