سلام ، فیش حقوقی برای دارایی مهمه؟
یعنی برای هر فردی که حقوق پرداخت میکنیم باید فیش حقوقی داشته باشیم ؟
دارایی میخواد ؟
نیازی به ارائه فیش حقوقی پرسنل به سازمان امور مالیاتی نمی باشد .
در خصوص حقوق و دستمزد پرسنل تکالیف مالیاتی ارائه خلاصه لیست حقوق و دستمزد ماهانه پرسنل به سازمان امور مالیاتی و پرداخت مالیات حقوق می باشد .
دقت نمایید که برای ارسال لیست مالیات حقوق و پرداخت آن حداکثر تا پایان ماه بعد فرصت دارید.
به طور مثال در حال حاضر که در بهمن 1400 به سر می بریم تا پایان بهمن ماه برای لیست دی و تا پایان اسفند برای ارائه و پرداخت لیست بهمن فرصت وجود دارد .
در صورت عدم ارائه به موقع لیست جریمه ایی معادل دو درصد مجموع حقوق و مزایا محاسبه خواهد شد .
هم چنین جریمه عدم پرداخت مالیات حقوق نیز ده درصد مالیات متعلقه و دو و نیم درصد به ازا هر ماه تاخیر می باشد .
مواد قانونی مرتبط با تکالیف مالیاتی حقوق
- ماده 86 قانون مالیات های مستقیم در خصوص مهلت ارائه خلاصه لیست مالیات حقوق پرسنل
- ماده 197قانون مالیات های مستقیم در خصوص جریمه عدم ارائه خلاصه لیست مالیات حقوق پرسنل
- ماده 199 قانون مالیات های مستقیم در خصوص جریمه عدم پرداخت حقوق پرسنل
ماده ۸۶ قانون مالیات های مستقیم
پرداخت کنندگان حقوق هنگام هر پرداخت یا تخصیص آن مکلف اند مالیات متعلق را طبق مقررات ضمن تسلیم فهرستی متضمن نام و نشانی دریافت کنندگان ۳ ماده(۸۵) این قانون محاسبه و کسر و تا پایان ماه بعد حقوق و میزان آن به اداره امور مالیاتی محل پرداخت و در ماه های بعد فقط تغییرات را صورت دهند.
تبصره- پرداخت هایی که کارفرمایان به اشخاص حقیقی غیر از کارکنان خود که مشمول پرداخت کسورات بازنشستگی یا بیمه نمی باشند، با عنوان حق المشاوره، حق حضور در جلسات، حق التدریس، حق التحقیق و حق پژوهش پرداخت میکنند، بدون رعایت معافیت موضوع ماده(۸۴) این قانون مشمول مالیات مقطوع به نرخ ده درصد(۱۰%) می باشد.کارفرمایان موظفند درموقع پرداخت یا تخصیص، مالیات متعلقه را کسر و ظرف مدت تعیین شده در ماده(۸۶) این قانون با اعلام مشخصات دریافتکنندگان مطابق فرم نمونه اعلامشده توسط سازمان امور مالیاتی کشور به اداره امور مالیاتی پرداخت کنند و درصورت تخلف، مسؤول پرداخت مالیات و جریمه های متعلق خواهند بود.
ماده ۱۹۷ قانون مالیات های مستقیم
نسبت به اشخاصی که به شرح مقررات این قانون مکلف به تسلیم صورت یا فهرست یا قرارداد یا مشخصات راجع به مؤدی میباشند، در صورتی که از تسلیم آنها در موعد مقرر خودداری و یا بر خلاف واقع تسلیم نمایند، جریمه متعلق در مورد حقوق عبارت خواهد بود از دو درصد (۲ %) حقوق پرداختی و در خصوص پیمانکاری یک درصد(۱%) کل مبلغ قرارداد و در هر حال با مؤدی متضامناً مسئول جبران زیان وارده به دولت خواهند بود.
ماده ۱۹۹ قانون مالیات های مستقیم
هر شخص حقیقی یا حقوقی که به موجب مقررات این قانون مکلف به کسر و ایصال مالیات مؤدیان دیگر است درصورت تخلف از انجام وظایف مقرره علاوه بر مسؤولیت تضامنی که با مؤدی در پرداخت مالیات خواهد داشت، مشمول جریمه ای معادل ده درصد (۱۰%) مالیات پرداخت نشده در موعد مقرر و دو و نیمدرصد(۵/۲%) مالیات به ازای هر ماه نسبت به مدت تأخیر از سررسید پرداخت، خواهد بود.
چنانچه مالیات توسط دریافت کننده وجوه پرداخت شود، دراینصورت جریمه دو و نیم درصد(۵/۲%) موضوع این ماده تا تاریخ پرداخت مالیات توسط مؤدی مزبور از مکلفین به کسر و ایصال مالیات، مطالبه و وصول خواهد شد.