مطابق ماده 86 قانون تامین اجتماعی حق اولاد تا فرزند تعلق میگیرد ولی با توجه به بخشنامه وزارت کار محدودیت تعداد فرزندان برداشته است .
در نتیجه به تمامی فرزندان شخص به شرط داشتن شرایط ماده 86 حق اولاد تعلق می گیرد .
بخشنامه وزارت کار در خصوص تعداد فرزندان مشمول دریافت حق اولاد
باسلام و احترام
بازگشت به نامه شماره ۹۲۲۷۰/۲۳۸۸۷ مورخ ۹۲/۱۲/۱۸ در خصوص استعلام به عمل آمده ، به آگاهی می رسانم
1. زمان لازم الاجرا شدن ماده واحده قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده با توجه به ماده (۲) قانون مدنی ۱۵ روز بعد از انتشار این قانون در روزنامه رسمی یعنی ۹۲/۸/۲۹ می باشد.
2. با توجه به آن که فراز نخست ماده واحده مذکور کلیه محدودیتهای مقرر در قانون تنظیم خانواده و جمعیت مصوب ۷۲/۲/۲۱ و اصلاحات آن و سایر قوانین را که بر اساس تعداد فرزند برای والدین شاغل یا فرزندان آنها ایجاد شده است لغو نموده است و با عنایت به اطلاق عام به کار رفته در متن ماده واحده مذکور و قرار داشتن ماده (۸۹) قانون تامین اجتماعی در دامنه مقرراتی که محدودیت هایی بر اساس تعداد فرزندان برای والدین شاغل با فرزندان آنان ایجاد کرده است لذا محدودیت مقرر در ماده (۸۶) که پرداخت عائله مندی را صرفاً تا دو فرزند مشخص کرده است ملغی مصوب و کارفرمایان مکلفند با اعران سایر شرایط مقرر در ماده مزبور به کارگران خود به ازای هر فرزند و بدون محدودیت در تعداد فرزندان کمک مائله مندی پرداخت نمایند.
3. با توجه به قسمت اول ماده (1) قانون مدنی ناظر بر اثر فوری ،قانون از زمان لازم الاجرا شدن این قانون به هر کارگر اعم از زن یا مرد بابت تمامی فرزندانش که شرایط مقرر در ماده (۸۹) قانون تامین اجتماعی را دارا باشند کمک هزینه عائله مندی تعلق میگیرد اعم از اینکه فرزندان بعد از تاریخ تصویب و لازم الاجرا شدن این قانون به دنیا آمده باشند و یا اینکه تاریخ به دنیا آمدن آنان قبل از این تاریخ باشد.
قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده
ماده واحده
از تاریخ لازمالاجراءشدن این قانون کلیه محدودیتهای مقرر در قانون تنظیم خانواده و جمعیت مصوب 26 اردیبهشت 1372 و اصلاحات آن و سایر قوانین که براساس تعداد فرزند برای والدین شاغل یا فرزندان آنان ایجاد شده است، لغو میشود.
تبصره ۱
دولت میتواند هر پنج سال یک بار، با توجه به نتایج سرشماریهای عمومی نفوس، ترکیب جمعیتی و شاخصهای سیاسی، امنیتی، اقتصادی و اجتماعی در چهارچوب سیاستهای کلی نظام و با رعایت شاخصهای مندرج در قوانین برنامه پنجساله با ارائه لایحه به مجلس شورای اسلامی نسبت به برقراری امتیازات یا ایجاد محدودیتها براساس تعداد فرزندان اقدام کند.
تبصره ۲
به دولت اجازه داده میشود مرخصی زایمان مادران را به نه ماه افزایش دهد و همسر آنان نیز از دو هفته مرخصی اجباری (تشویقی) برخوردار شوند.
این قانون به مادرانی که سن فرزند آنان به نه ماهگی نرسیده است، تسری مییابد و مادر میتواند تا سن نه ماهگی نوزاد از مرخصی زایمان استفاده کند.
قانون فوق مشتمل بر ماده واحده و دو تبصره در جلسه علنی روز دوشنبه مورخ بیستم خرداد ماه یکهزار و سیصد و نود و دو مجلس شورای اسلامی تصویب شد و در تاریخ 29 خرداد 1392 به تأیید شورای نگهبان رسید.
ماده 86 قانون تامین اجتماعی
کمک عائله مندی منحصرا” تا دو فرزند بیمه شده پرداخت می شود مشروط بر آنکه:
۱- بیمه شده حداقل سابقه پرداخت حق بیمه هفتصد و بیست روز کار را داشته باشد .
۲- سن فرزندان او از هجده سال کمتر باشد و یا منحصرا” به تحصیل اشتغال داشته باشند تا پایان تحصیل یا در اثر بیماری یا نقص عضو طبق گواهی کمیسیونهای پزشکی موضوع ماده ۹۱ این قانون قادر بکار نباشند . میزان کمک عائله مندی معادل سه برابر حداقل مزد روزانه کارگر ساده در مناطق مختلف برای هر فرزند در هر ماه می باشد .
سلام
بنظر من اجرایی نشده … چون به حق اولاد بیمه تعلق نمیگیره و اینکه نفعی برای تامین اجتماعی نداره … کسی این لایحه را به مجلس نبرده برای بروزرسانی و باید افراد دارای بیش از سه فرزند اینکار و میکردم که ….