بنده یک حساب ارزی در چین دارم و در ایران ارز خرید و فروش می کنم و به همین مراتب مانده اون بانک ارزی تغییر میکنه و یه سری تراکنش برداشت روهم در بانک ارزی نظیر کارمزد بانکی و سایر هزینه ها دارم . می تونید کمکم کنید که این فرایند رو چطور باید در سیستم حسابداری ثبت کنم؟
همان طور که مستحضر می باشید مطابق فرض واحد پولی کلیه عملیات می بایست با یک واحد پولی و بصورت ریال ثبت شود .
حال مشکلی که در این حالت پیش می آید کنترل حساب ارزی با واحد پول اصلی آن می باشد .
در ابتدا شما می بایست معادل ریالی کلیه تراکنش های حساب ارزی را با توجه به نرخ روزانه محاسبه و ثبت نمایید .
در صورتی که سیستم حسابداری شما واحد پولی دوم هم داشته باشد به راحتی معادل ارزی را نیز وارد و با مانده بانک ارزی کنترل می نمایید .
در صورتی که سیستم حسابداری فاقد واحد پولی دوم باشد از اکسل کمک بگیرید تا بنوانید مانده حساب ارزی را کنترل نمایید .
کنترل مانده حساب ارزی به این جهت می باشد که مطمن شوید هیچ تراکنش ها ثبت و هیچ موردی از قلم نیفتاده است .
حال در هر زمان که مانده حساب ارزی را در نرخ روز ارز ضرب کنید ، کسر و یا اضافه این مبلغ از مانده ریالی حساب ارزی سود و زیان شما را نوسانات نرخ ارز نشان می دهد .
برای روشن تر شدن قضیه باید مشخص کنید که چه گزارشاتی مورد نیازتون هست و یا چه مواردی را مد نظر دارید تا توضیح بیشتری در این مورد در اختیارتون قرار دهیم .
همینطور که فرمودید ارز برای شما در حکم کالاست
ولی مطابق اصول و استاندارد های حسابداری حساب ارزی می بایست تحت عنوان موجودی نقد و بانک ثبت بشه
حال اگر نرم افزار حسابداری شما ایگ قابلیت و انعطاف رو داشته باشه که در هنگام ثبت فاکتور خرید و فروش بدهکار و بستانکار رو به جای موجودی کالا بر روی موجودی تقد و بانک تعریف کرد میشه مشکل رو حل کرد و پروسه کار رو راحت تعریف کرد
ضمن قدردانی از لطف شما:
سیستم حسابداری مورد استفاده اینجانب برلیان هست که قابلیت چند ارزی رو دارد،مواردی که برای اینجانب حائظ اهمیت هست اینه که زمان صدور فاکتور خرید و فروش جهت معامله ارز بانک ارزی به عنوان طرف حساب بدهکار و یا بستانکار قرار نمیگیرد و کنترل این مانده بانک به مشکل می خورد ، بدین صورت که زمانی که ارز را خرید می کنم حساب صراف بستانکار می شود و با بانک ریالی تسویه می کنم و به همین ترتیب هنگام صدور فاکتور فروش ارز(ماهیت کالایی دارد) حساب مشتری بدهکار و حساب صندوق یا بانک ریالی را بستانکار و مشتری تسویه می شود. ضمنا احتمال دارد که هنگام فروش، بیشتر یا کمتر از تعداد ارز خریداری شده فاکتور ثبت شود که در این صورت نیز کنترل بانک ارزی با مشکل مواجه است.همان طور که ذکر شده، احتمال صرف هزینه از بانک ارزی نیز وجود دارد!مثل کارمزد بانک یا هزینه های اقامت در چین!!!
حال با این توضیحات چطور می توانم مانده ارز که یک ماهیت کالایی نیز دارد با مانده بانک چین در تراز نگه دارم!!!!
باتشکر