شرکت ما نمایندگی اصلی فروش محصولات خانگی انجام میده ، یکسری از شرکتهایی که کارشون بازاریابی محصولات هستش درخواست پیشنهاد فروش به صورت پورسانت دادن ، در این رابطه از شما سوالاتی داشتم:
۱- به حساب شرکتی که پورسانت انجام میده واریز انجام میدیم چه ثبت حسابداری باید بزنیم؟
۲- یک کارشناس حسابرسی که من از ایشون بابت حق بیمه بابت پورسانت فروش سوال کردم ، ایشون فرمودن که از شرکت مقابل باید کد کارگاهی گرفته بشه و در زمان حسابرسی بیمه به کارشناس داده شود که شرکت ما بدهکار نشه ، الان با این توضیحات آیا بایستی بابت حق بیمه جهت پورسانت ثبتی زده بشه؟
۳- چه نکاتی باید در واریز پورسانت دقت بشه که بعدا از نظر بیمه به مشکلی نخوریم و بدهکار نشیم
به حساب شرکتی که پورسانت انجام میده واریز انجام میدیم چه ثبت حسابداری باید بزنیم؟
هزینه توزیع و فروش – پورسانت بدهکار
موجودی نقد و بانک بستانکار
یک کارشناس حسابرسی که من از ایشون بابت حق بیمه بابت پورسانت فروش سوال کردم ، ایشون فرمودن که از شرکت مقابل باید کد کارگاهی گرفته بشه و در زمان حسابرسی بیمه به کارشناس داده شود که شرکت ما بدهکار نشه ، الان با این توضیحات آیا بایستی بابت حق بیمه جهت پورسانت ثبتی زده بشه؟
مطابق ماده 38 قانون تامین اجتماعی انجام امور خدماتی مشمول کسر حق بیمه خواهد شد .
یعنی زمانی که شخصی برای شما خدماتی انجام می دهد می بایست از مبلغ پرداختی به ایشان حق بیمه را کسر نمایید و تا زمان دریافت مفاصا حساب مبلغ را نزد خود نگه دارید .
حال برای اینکه شخصی که خدمات را برای شما انجام داده بتواند از سازمان تامین اجتماعی مفاصا حساب دریافت نماید می بایست با توجه به قرارداد منعقده فیمابین به تامین اجتماعی مراجعه و ردیف پیمان دریافت نماید .
پس شما نیازی به دریافت کد کارگاه آن شخص ندارید و در این مواقع دریافت ردیف پیمان برای اخذ مفاصا حساب کاربرد دارد
البته دقت نمایید که اخذ مفاصا حساب از تامین اجتماعی وقت گیر بوده و دریافت آن برای قرارداد های با مبالغ پایین به صرف انجام دهنده خدمات نمی باشد لذا می بایست در ابتدا در خصوص این موارد با ایشان توافق نمایید .
حال اگر مقرر شود که از هر پرداخت خود مبلغ بیمه را کسر نمایید سند حسابداری به شرح ذیل صادر می گردد:
هزینه توزیع و فروش – پورسانت بدهکار
سپرده بیمه بستانکار
موجودی نقد و بانک بستانکار
چه نکاتی باید در واریز پورسانت دقت بشه که بعدا از نظر بیمه به مشکلی نخوریم و بدهکار نشیم
همان طور که اشاره شد مطابق ماده 38 قانون تامین اجتماعی خدماتی از قبیل فروش و بازاریابی که از شرکت های مختلف در یافت می نمایید مشمول کسر حق بیمه می باشد لذا می بایست از هر پرداخت به این شرکت نرخ حق بیمه آن را کسر و تا زمان دریافت مفاصا حساب بیمه توسط آن شرکت نزد خود نگه دارید .
در صورتی که شرکت مزبور نتوانست مفاصا حساب را دریافت کند مبلغ کسر شده را تا زمان حسابرسی بیمه نزد خود نگه داشته و سپس به حساب تامین اجتماعی واریز نمایید .
در خصوص نحوه محاسبه حق بیمه قرارداد های خدماتی مطلب ذیل را مطالعه فرمایید :
حق بیمه قرارداد ها
نحوه کسر حق بیمه