با سلام و احترام
طبق شرایط کار زنان در قانون کار چند ماه باید از ارسال لیست بیمه همکار در شرکت گذشته باشد تا بتواند از مرخصی زایمان استفاده کند؟ و مدت مرخصی زایمان طبق قانون جدید ۶ ماه به روال قبل می باشد یا از همان ابتدا ۹ ماهه تایید می گردد؟
اگر خانمی در زمان استفاده از بیمه بیکاری زایمان داشته باشد می تواند از مزایای مرخصی زایمان نیز تا ۶ ماه بعد ازپایان بیمه بیکاری استفاده کند؟
مدت مرخصی زایمان 6 ماه یا 9 ماه
مدت مرخصی زایمان 6 ماه بوده که طبق قانون تنظیم جمعیت خانواده که در سال ۹۲ تصویب شد، مرخصی زایمان برای زنان باردار که شاغل هستند از ۶ ماه به ۹ ماه افزایش پیداکرده است .
البته با توجه به افزایش مرخصی زایمان به 6 ماه سازمان تامین اجتماعی تنها 6 ماه را محاسبه و پرداخت می کرده و تنها درصورت اعتراض در دیوان عدالت اداری و به موجب رای دیوان 3 ماه باقی مانده را اجرا می کرده است .
بر اساس اعلام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در تاریخ 22 اردیبهشت ماه 1400، افزایش مرخصی زایمان تامین اجتماعی برای بانوان تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی از 6 ماه به 9 ماه به تصویب هیات دولت رسید. به این ترتیب، بانوان تحت پوشش تامین اجتماعی می توانند بدون نیاز به شکایت در دیوان عدالت اداری، از حق مرخصی زایمان 9 ماهه خود استفاده نمایند .
پس در نتیجه مدت مرخصی زایمان برای تمامی بیمه شدگان مشمول، یکسان است و برای زایمان های یک قلو و دو قلو 9 ماه و برای وضع حمل های سه قلو و بیشتر، یکسال است.
اگر خانمی در زمان استفاده از بیمه بیکاری زایمان داشته باشد می تواند از مزایای مرخصی زایمان نیز تا ۶ ماه بعد ازپایان بیمه بیکاری استفاده کند؟
براساس ماده 67 قانون تامین اجتماعی «بیمهشدگان زن که ظرف یک سال قبل از زایمان، سابقه پرداخت حق بیمه ۶۰ روز کار را داشته باشد می تواند به شرط عدم اشتغال بکار و مزد بگیری، از کمک بارداری استفاده کنند.» ضمن آنکه بیمه شده باید در تاریخ شروع استراحت، مشغول به کار بوده و یا در مرخصی استحقاقی باشد.
علی رغم شرایط فوق ( با توجه به اینکه شخص مضغول به کار نمی باشد ) امکان دریافت مرخصی زایمان در حین دریافت بیمه بیکاری وجود دارد .