یکی از پرسنل ما به دلیل تصادف در دی ماه به طور کامل در محل کار حضور نداشته است
حالا تو لیست بیمه دی ماه که این شخص در مرخصی استعلاجی بوده از تو لیست بیمه باید حذفش کنم یا نه ؟
در هنگامی که شخص به دلیل حادثه ، بیماری و یا زایمان قادر به حضور در محل کار خود نباشد مشمول دریافت مرخصی استعلاجی می باشد .
در طی مدت مرخصی استعلاجی پرداخت حقوق و حق بیمه فرد بر عهده سازمان تامین اجتماعی می باشد .
نحوه ثبت مرخصی استعلاجی در لیست بیمه
در مدتی که شخص در مرخصی استعلاجی به سر می برد می بایست در نام ایشان در لیست بیمه قید شده و بابت مدت مرخصی استعلاجی کارکردی در نظر گرفته نشود .
به طور مثال همان طور که فرمودید شخص در دی ماه به علت تصادف فاقد کارکرد بوده لذا شما می بایست اسم ایشان را با کارکد صفر روز در لیست بیمه ارسال نمایید تا ایشان برای دریافت مرخصی استعلاجی مشکلی نداشته باشند .
حال اگر فرض کنیم شخص مزبور در دی ماه ده روز را به دلیل تصادف در محل کار خود حاضر نبوده شما می بایست در لیست بیمه بیست روز کارکرد برای ایشان منظور نمایید تا الباقی کارکرد را از سازمان تامین اجتماعی دریافت نماید .
بدیهی ست تا مادامی که شخص به دلیل حادثه در مرخصی به سر می برد در لیست بیمه اسم ایشان بدون کارکرد ارسال می گردد .
حقوق و مزایای در زمان مرخصی استعلاجی
اگر شخص متاهل بوده و یا افرادی را تحت تکفل داشته باشد دستمزد ایشان معادل سه چهارم آخرین مزد می باشد .
در صورتی که شخص مجرد باشد دستمزد معادل دو سوم آخرین مزد بوده و اگر از خدمات درمانی سازمان نیز استفاده نماید این مبلغ به یک دوم کاهش می یابد .
منظور از آخرین مزد میانگین حقوق مشمول حق بیمه در نود روز قبل از بیماری می باشد .
مواد قانونی مرتبط با مرخصی استعلاجی
ماده 59 قانون تامین اجتماعی در خصوص شرایط پرداخت غرامت دستمزد ناشی از بیماری و حادثه
ماده 62 قانون تامین اجتماعی در خصوص مدت پرداخت و مبلغ غرامت دستمزد
ماده 63 قانون تامین اجتماعی در خصوص نحوه محاسبه غرامت دستمزد
ماده۵۹ قانون تامین اجتماعی
بیمه شدگانی که تحت معالجه و یا درمانهای توان بخشی قرار می گیرند و بنا به تشخیص سازمان تامین خدمات درمانی موقتا” قادر بکار نیستند به شرط عدم اشتغال بکار و عدم دریافت مزد یا حقوق استحقاق دریافت غرامت دستمزد را با رعایت شرایط زیر خواهند داشت :
الف – بیمه شده بر اثر حوادث ناشی از کار و غیر ناشی از کار یا بیماریهای حرفه ای تحت درمان قرار گرفته باشد .
ب – در صورتی که بیمه شده به سبب بیماری و طبق گواهی پزشک احتیاج به استراحت مطلق یا بستری شدن داشته باشد و در تاریخ اعلام بیماری مشغول بکار بوده و یا در مرخصی استحقاقی باشد .
ماده۶۲ قانون تامین اجتماعی
مدت پرداخت غرامت دستمزد ایام بیماری آن بشرح زیر می باشد:
۱- غرامت دستمزد از اولین روزی که بیمه شده بر اثر حادثه یا بیماری حرفه ای و بموجب تشخیص سازمان تمین خدمات درمانی قادر بکار نباشد پرداخت خواهد شد . در مواردی که عدم اشتغال بکار و معالجه بسبب بیماری باشد در صورتی که بیمار در بیمارستان بستری نشود غرامت دستمزد از روز چهارم پرداخت خواهد شد .
۲- پرداخت غرامت دستمزد تا زمانی که بیمه شده به تشخیص سازمان تامین خدمات درمانی قادر بکار نبوده و بموجب مقررات این قانون از کار افتاده شناخته نشده باشد ادامه خواهد یافت .
۳- غرامت دستمزد بیمه شده ای که دارای همسر یا فرزند یا پدر و یا مادر تحت تکفل باشد به میزان سه چهارم آخرین مزد یا حقوق روزانه او پرداخت میگردد .
۴- غرامت دستمزد بیمه شده ای که همسر یا فرزند یا پدر و مادر تحت تکفل نداشته باشد معادل دو سوم آخرین مزد یا حقوق روزانه او میباشد مگر اینکه بیمه شده به هزینه سازمان تامین خدمات درمانی بستری شود که در این صورت غرامت دستمزد معادل یک دوم آخرین مزد یا حقوق روزانه وی خواهد بود .
۵- هرگاه سازمان تمین خدمات درمانی بیمه شده ای را برای معالجه به شهرستان دیگری اعزام دارد و درمان او را بطور سرپائی انجام دهد علاوه بر غرامت دستمزد متعلق معادل صد درصد غرامت دستمزد روزانه هم بابت هزینه هر روز اقامت او پرداخت خواهد شد . در صورتی که به تشخیص پزشک معالج مادام که بیمار احتیاج به همراه داشته باشد علاوه بر مخارج مسافرت معادل پنجاه درصد حقوق یا دستمزد بیمه شده نیز به همراه بیمار از طرف سازمان پرداخت خواهد شد .
ماده۶۳ قانون تامین اجتماعی
در مورد بیماریها یا حوادث آخرین مزد یا حقوق روزانه بیمه شده بمنظور محاسبه غرامت دستمزد ایام بیماری عبارت است از جمع کل دریافتی بیمه شده که به ماخذ آن حق بیمه دریافت شده است در آخرین ۹۰ روز قبل از شروع بیماری تقسیم به روزهای کار و در مورد بیمه شدگانی که کارمزد دریافت می کنند آخرین مزد عبارت است از جمع کل دریافتی بیمه شده که به ماخذ آن حق بیمه دریافت شده است در آخرین ۹۰ روز قبل از شروع بیماری تقسیم بر ۹۰ مشروط بر اینکه غرامت دستمزد این مبلغ از غرامت دستمزدی که به حداقل مزد کارگر عادی تعلق می گیرد کمتر نباشد. درصورتیکه بیمه شده دریافت کننده کارمزد ظرف سه ماه مذکور مدتی از غرامت دستمزد استفاده کرده باشد متوسط دستمزدی که مبنای محاسبه غرامت دستمزد مذکور قرار گرفته است به منزله دستمزد روزانه ایام بیماری تلقی و در محاسبه منظور خواهد شد .