با سلام. سوال بنده در خصوص پرداخت بیمه درمان تکمیلی توسط کارفرما است.
چنانچه شرکتی قرارداد بیمه درمان تکمیلی با هیچ ارگانی نداشته باشد. با توجه به معافیت ماده ۱۳۷ قانون مالیات های مستقیم در خصوص هزینه های درمانی پرداختی برای افراد تحت تکفل از درآمد مشمول مالیات، امکان پرداخت هزینه های انجام شده پرسنل توسط کارفرما به صورت مستقیم و غیر مستمر همراه با حقوق پرسنل با ارائه مستندات مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی وجود دارد؟ و مبالغ پرداختی از درآمد مشمول مالیات افراد کسر می شود؟
در خصوص مشمول بیمه بودن هزینه های پرداخت شده به این صورت در قانون چه بخشنامه ای وجود دارد؟
در حالت کلی انجام این کار از نظر قانونی صحیح می باشد؟
در خصوص پرداخت حق بیمه های تکمیل درمان توسط کارفرما به دو صورت می توانید عمل نمایید
حق بیمه پرداختی توسط کارفرما را به عنوان هزینه شرکت منظور نمایید
مطابق بند ج ماده 137 قانون مالیاتهای مستقیم هزینه های بهداشتی و درمانی و وجوه پرداختی بابت بیمه های بهداشتی عمر و حوادث جزو هزینه های مالیاتی می باشد .
با توجه به این نکته شما می توانید حق بیمه ایی که کارفرما پرداخت می کند را به عنوان هزینه های شرکت منظور نمایید بدیهی است در این حالت حق بیمه تکمیل درمان از حقوق مشمول مالیات کارکنان کسر نمی گردد زیرا که پرداخت آن با کارفرما بوده است .
حق بیمه پرداختی توسط کارفرما را به عنوان مزایای کارکنان در نظر بگیرید
اتخاذ این روش منطقی نمی باشد زیرا با وجود این که حق بیمه پرداختی از درامد مشمول مالیات اشخاص کسر می گردد ولی از آنجا که خود به عنوان یکی از مزایا بوده پس تاثیر مالیاتی آن خنثی می باشد و هم چنین مشمول کسر حق بیمه نیز می گردد .
بنابراین اتخاذ روش اول و محاسبه حق بیمه تکمیل درمان پرداختی توسط کارفرما به عنوان هزینه های شرکت منطقی تر بوده و همان طور که اشاره شد قابل کسر از درآمد مشمول مالیات کارکنان نمی باشد و در این حالت مشمول کسر حق بیمه نیز نمی گردد .