جناب مهر پویا سلام
۳ سوال در رابطه با پرداخت عیدی داشتم از خدمت شما:
۱- اگر عیدی در بهمن ماه پرداخت بشه برای اینکه یک ماه جلوتر از اینکه سال به پایان برسه داریم پرداخت میکنیم کارکرد پرسنل باید به جای ۳۶۵ روز ۳۳۵ روز باید حساب و پرداخت کنیم؟ و اگر این کار انجام بدیم تکلیف اون ۳۰ روز محاسبه نشده ماه اسفند چی میشه
۲- شما فرض بفرمایید حقوق مشمول مالیات کارمند ۶.۶۸۰.۰۰۰ در امسال که پس از کسر ۵.۶۰۰.۰۰۰ معافیت مالیاتی مبلغ ۱۰۸.۰۰۰ تومن پرداخت میکنه و اگر عیدی هم مبلغ ۸.۳۶۰.۰۰۰ تومن داشته باشه ( ۲ برابر پایه حقوق ۱۳۹.۳۲۵ تومن ) و مالیات عیدی هم ۲۷۶.۰۰۰ تومن میشه
اگر بیایم و مبلغ حقوق (۶.۶۸۰.۰۰۰ ) مشمول مالیات و مبلغ عیدی مشمول ( ۸.۳۶۰.۰۰۰ ) با هم جمع کنیم و سپس معافیت اجرا کنیم در این صورت جمع میشود ۱۵.۰۴۰.۰۰۰ تومن که با کسر معافیت مبلغ ۹۴۴.۰۰۰ تومن باید مالیات پرداخت بشه . در صورتی که اگر هر کدوم جداگانه محاسبه و پرداخت شوند به مراتب عددی کمتری نسبت به محاسبه یکجا پرداخت میکنیم. به نظر شما ایطوری به ضرر کارمند نیست؟
۳- وقتی که حقوق اخر سال با عیدی داریم یکجا پرداخت میکنیم آیا در قسمت بستانکار که حقوق پرداختنی به تفکیک پرسنل اسامی کارمندان بستانکار میشه ، مجدد باید عیدی پرداختنی هم به تفکیک اسامی پرسنل بنویسیم یا اینکه مبلغ پرداختی عیدی با حقوق اسفند جمع کنیم تحت عنوان حقوق پرداختنی یکجا بنویسیم؟
۴- بیزحمت اگر هر کدوم از این ۳ مورد ثبت حسابداری داشتن ذکر بفرمایید
اگر عیدی در بهمن ماه پرداخت بشه برای اینکه یک ماه جلوتر از اینکه سال به پایان برسه داریم پرداخت میکنیم کارکرد پرسنل باید به جای ۳۶۵ روز ۳۳۵ روز باید حساب و پرداخت کنیم؟ و اگر این کار انجام بدیم تکلیف اون ۳۰ روز محاسبه نشده ماه اسفند چی میشه
اکثر کارفرمایان قبل از پایان سال معمولا در پایان بهمن و یا اوایل اسفند عیدی و پاداش پرسنل خود را محاسبه و پرداخت می نمایند .
بدیهی ست که در این هنگام میزان حضور و کارکرد دقیق پرسنل در اسفند ماه مشخص نمی باشد .
شما در این هنگام می توانید عیدی را به طور علی الحساب و با در نظر گرفتن کارکرد کامل در اسفند برای کلیه پرسنل محاسبه و پرداخت نمایید .
و حال در ابتدای سال بعد و با مشخص شدن میزان دقیق کارکرد اسفند اگر فردی کسر کار داشته باشد این مبالغ را محاسبه و از پرداخت های بعدی ایشان کسر نمایید .
شما فرض بفرمایید حقوق مشمول مالیات کارمند ۶.۶۸۰.۰۰۰ در امسال که پس از کسر ۵.۶۰۰.۰۰۰ معافیت مالیاتی مبلغ ۱۰۸.۰۰۰ تومن پرداخت میکنه و اگر عیدی هم مبلغ ۸.۳۶۰.۰۰۰ تومن داشته باشه ( ۲ برابر پایه حقوق ۱۳۹.۳۲۵ تومن ) و مالیات عیدی هم ۲۷۶.۰۰۰ تومن میشه
اگر بیایم و مبلغ حقوق (۶.۶۸۰.۰۰۰ ) مشمول مالیات و مبلغ عیدی مشمول ( ۸.۳۶۰.۰۰۰ ) با هم جمع کنیم و سپس معافیت اجرا کنیم در این صورت جمع میشود ۱۵.۰۴۰.۰۰۰ تومن که با کسر معافیت مبلغ ۹۴۴.۰۰۰ تومن باید مالیات پرداخت بشه . در صورتی که اگر هر کدوم جداگانه محاسبه و پرداخت شوند به مراتب عددی کمتری نسبت به محاسبه یکجا پرداخت میکنیم. به نظر شما ایطوری به ضرر کارمند نیست؟
در هر صورت و با هر روش که محاسبه نمایید می بایست مبلغ مالیات یکسان بدست آید .
زمانیکه مبلغ حقوق و عیدی را با یکدیگر جمع می نمایید برای محاسبه مالیات می بایست معافیت را هم دو برابر در نظر بگیرید .
در صورتیکه معافیت را دو برابردر نظر بگیرید مشاهده می نمایید که که حاصل در هر دو روش به یک میزان می باشد .
وقتی که حقوق اخر سال با عیدی داریم یکجا پرداخت میکنیم آیا در قسمت بستانکار که حقوق پرداختنی به تفکیک پرسنل اسامی کارمندان بستانکار میشه ، مجدد باید عیدی پرداختنی هم به تفکیک اسامی پرسنل بنویسیم یا اینکه مبلغ پرداختی عیدی با حقوق اسفند جمع کنیم تحت عنوان حقوق پرداختنی یکجا بنویسیم؟
کدینگ حسابداری بابت پرداخت حقوق و عیدی پرسنل یک حسابب می باشد و برای پرداخت هر دو از حقوق پرداختنی استفاده می نماییم .
به عبارت دیگر در سند تخصیص حقوق و عیدی می توانید یک بار به میزان مجمع حقوق و عیدی قابل پرداخت حساب حقوق پرداختنی را بستانکار نمایید .
سند حسابداری عیدی کارکنان
هزینه حقوق و دستمزد – عیدی و پاداش بدهکار
حقوق پرداختنی بستانکار
اگر فرض را بر این بگذاریم که پرسنل مد نظر در قسمت اداری مشغول بکار می باشند در این حالت کدینگ حسابداری هزینه عیدی به شرح ذیل می باشد :
گروه هزینه
کل هزینه اداری و تشکیلاتی
معین هزینه حقوق و دستمزد
تفصیل عیدی و پاداش
هم چنین کدینگ حسابداری حقوق پرداختنی نیز به شرح ذیل می باشد :
گروه بدهی جاری
کل پرداختنی های تجاری و غیر تجاری
معین حقوق پرداختنی