در خصوص ماده ۱۰۰ ق م م امکانش هست ی توضیحی بدین ؟ و آیا الزامی وجود داره برای استفاده ازش یا نه؟
ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم در خصوص مهلت ارسال اظهارنامه مالیلات بر درآمد اشخاص حقیقی می باشد .
این ماده تبصره ای دارد که به اجازه تعیین مقطوع مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی را در هنگام ارسال اظهارنامه می هد .
مودیان مالیاتی در استفاده از تبصره ماده ۱۰۰ الزامی ندارند و در صورتی که مالیات سال قبل ایشان تسویه شده باشد می توانند از این تبصره استفاده کنند .
در صورتی که مودی از این تبصره استفاده نماید مالیات ایشان بصورت افزایشی نسبت به سال قبل و با توجه به توافقات به عمل آمده بوسیه اتحادیه اصناف تعیین می گردد و ایشان از رسیدگی به دفاتر معاف می باشند .ماده ۱۰۰ قانون مالیات های مستقیم در این خصوص به شرح ذیل می باشد :
ماده ۱۰۰ -مؤدیان موضوع این فصل این قانون مکلف اند اظهارنامه مالیاتی مربوط به فعالیت های شغلی خـود را در یک سال مالیاتی برای هر واحد شغلی یا برای هر محل جداگانه طبق نمونه ای که وسیله سـازمان امـور مالیـاتی کشـور تهیه خواهد شد تنظیم و تا آخر خرداد ماه سال بعد به اداره امور مالیاتی محل شغل خود تسلیم و مالیات متعلق را بـه نرخ مذکور در ماده (۱۳۱) این قانون پرداخت نمایند.
تبصره- سازمان امور مالیاتی کشور می تواند برخی از مشاغل یا گروه هایی از آنان را که میزان فـروش کـالا و خدمات سالانه آنها حداکثر ده برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون باشد از انجام بخشـی از تکـالیف از قبیـل نگهداری اسناد و مدارک موضوع این قانون و ارائه اظهارنامه مالیاتی معاف کند و مالیات مؤدیان مذکور را به صـورت مقطوع تعیین و وصول نماید. در مواردی که مؤدی کمتر از یک سال مالی به فعالیت اشـتغال داشـته باشـد مالیـات متعلق نسبت به مدت اشتغال محاسبه و وصول می شود. حکم این تبصره مانع از رسیدگی به اظهارنامه های مالیاتی تسلیم شده در موعد مقرر نخواهد بود.